Nu stängs resebutikerna

Måndag den 31 mars är sista dagen som 17 av 22 resebutiker i SJs regi har öppet. Vid åtminstone ett säljställe kommer verksamheten att övertas av kommunen. Det är Eskilstuna som ser vikten av att verksamheten fortsätter. Man kan ju undra hur övriga kommuner resonerar. Vore inte dessa resebutiker en intressant verksamhet att driva i samhällsregi kombinerat med tex turistbyråverksamhet eller liknande?

Omdaningen av SJ AB fortsätter. Nu stänger 17 resebutiker och efter sommaren stänger Contact Center i Tranås. I Stockholm samt ytterligare några orter minskas antalet personer som har Individuella löner. Dels är över 200 övertaliga genom att dessa tjänster är bortförhandlade och utöver detta är ytterligare 300 tjänster ute för sökning. En gigantisk röra av personer som dels är övertaliga och dels riskerar övertalighet om man inte når de högre krav som helt hastigt ställs på samma jobb som många utfört under lång tid. Hur klokt detta är lär väl visa sig, men det finns ingen garanti för att detta slutar lyckligt.

Seko SJ har stuckit ut huvudet, som enda facklig organisation, och konstaterat att risken är överhängande att delar av de nuvarande divisionsledningarna fortfarande tyngs av en allt för stor administration. Seko SJ kvarstår vid denna synpunkt. Med de antal övertaliga som vi ser just nu är det snart så att det är en övervikt för produktionspersonal som slutar i och med att de 17 resebutikerna och Contact Center stänger.

De närmaste veckorna kommer många att få besked om man får de tjänster man sökt. Vi som jobbar med omställningsarbetet förbereder oss för hur vi skall hantera situationen med alla de som inte får plats i den nya organisationen. Det kommer att bli ett omfattande arbete som kräver stor respekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.