Intressanta dagar som kommer

Nästa vecka kommer onekligen att bli intressant beroende på utvecklingen i ett antal möten som jag deltar i. På måndag har Seko SJ styrelsemöte och kommer då att diskutera det pågående rationaliseringsarbetet i SJ. Bland annat har Seko en hel del synpunkter på den process som nu sker med tillsättning av tjänster samt omställningsarbetet i stort. På eftermiddagen har Seko kallat förhandlingsdelegationen på bransch spårtrafik till ett extra telefonmöte med anledning av krisen som uppstått på grund av Veolias agerande i Öresundstågstrafiken. Frågan är väl om detta inte är ett första steg mot att Förbundsstyrelsen väljer att säga upp branschavtalet.

Tisdag har vi bolagsstyrelse vilket i sig kan innebära ett och annat att fundera över. På onsdag central Mbl samt möte i omställningsgruppen på SJ. Resten av veckan går sedan åt till att hantera allt det som avhandlats dagarna innan. Plus givetvis en massa annat som hinner tillkomma i den röra som råder just nu.

När an läser en del kommentatorer till krisen som är kopplad till Veolias agerande så upphör man aldrig att förvånas. vissa verkar vara helt ute i tassemarkerna och anse att anställda skall acceptera vilken skit som helst bara för att få jobba och andra anser att fackföreningarna består av ett antal arbetsskygga personer som jobbar fackligt för att slippa ordinarie arbete.

För min egen del har jag väldigt gott samvete på den punkten. Det har mina övriga kamrater i Seko SJ också. Alla har fullt upp och jobbar både med sitt eget yrke samtidigt som både arbetstid och fritid läggs på fackligt arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.