Att lura sig själv!!

Ibland lurar man sig själv och det jag nu beskriver är ett sådant tillfälle. Jag blev för en tid sedan uppringd av journalisten Karin Lindgren Strömbäck på förbundets tidning Sekotidningen. Frågan var om och varför SJ tar kreditupplysningar på de som anställs som tågvärdar.

Jag var inte förberedd på frågan och vi förde, som jag ser det, ett allmänt hållet samtal om vad detta kunde bero på och jag pekade på ett antal faktorer som jag trodde spelade in i företagets bedömning. Dvs just här i samtalet skulle jag naturligtvis låtit bli att prata om detta för att slippa att bli omskriven som att jag står bakom företagets bedömning.

Jag kritiserar inte på något sätt Sekotidningen och journalisten för hennes slutsats att jag stod bakom arbetsgivarsidan i denna fråga, men visst känns det lite märkligt att bli utpekad som det nu blev i artikeln. Givetvis delar jag inte uppfattningen att det är rätt att ta så många olika kontroller på folk som skall anställas. Jag tycker som många andra att det går till överdrift.

I samtalet med Sekotidningen var det egentligen avsikten att vi skulle återkomma med besked hur det förhöll sig just pga att jag inte hade tillräcklig kunskap om frågan.

Efter att skrivit denna lilla förklaring så kommer jag att bli väldigt försiktig i mitt samröre med journalisterna på vår förbundstidning. Göteborgs-Postens Ulf Nyström är rena barnleken att intervjuas av. Sekotidningen däremot vågar jag mig nog inte på i fortsättningen.

Hälsningar från Erik Johannesson, Ordförande i Seko Förhandlingsorganisation SJ.

En reaktion på ”Att lura sig själv!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.