Nyårslöften

Nyårslöften kommer helt naturligt varje år vid denna tiden. Nyårsaftonens löften brukar att glömmas ganska fort och sedan går livet sin gilla gång igen. Året som kommer är redan nu ett år som vi vet kommer att ställa ordentliga krav på oss som jobbar fackligt i SJ. Ledningen aviserar nedskärningar för att nå effektivitet samtidigt som vi åter hör ropen skalla; Mer service åt alla!!

Självklart skall vi vara ett serviceinriktat företag. Dock känns det lite magstarkt att påstå att vi inte är bra på service. Jag tror att vi kommer att stå oss bra på servicesidan även med den kommande konkurrensen under 2014. Däremot är det nu upp till bevis för den allt större administration som bolaget har. En administration som måste visa varför man finns och som också måste anpassas för den nya situation som råder efter att MTR gör sitt inträde på arenan under 2014. det finns inte längre utrymme för alltför stora utsvävningar i administration som tynger verksamheten. Förenkla verksamheten och ta bort ett eller flera  chefsled det är ett löfte som vi ger varandra inför 2014.

Seko SJ kommer att sätta så mycket tryck som vi bara kan uppbåda för att försöka minimera antalet administrativa tjänster i det SJ som nu växer fram. Det är nödvändigt för vår fortsatta överlevnad.

En helt annan sak.

Tidigare fanns en mycket välordnad och fint koloniområde i Sävenäs mellan stambanans spår och rangerbangården. Kolonin var ursprungligen för järnvägens anställda. Numera har koloniföreningen fört en hopplös kamp med Trafikverket och fd Banverket om att få vara kvar. Föreningen har blivit uppsagd och nu rivs området i snabb takt. Det som en gång var fina kolonilotter med odlingar och välansade gräsmattor ser nu ut som det gått en tsunami över området. Någonstans kan man undra om inte berörd myndighet kunde löst konflikterna på ett bättre sätt och gett föreningen en vettig möjlighet att erbjudas andra områden för koloniinnehavarna. I så fall skulle man kanske sluppit hela den nu ganska förödmjukande process som det innebär med att riva ett område mot innehavarnas vilja.

IMG_4891 IMG_4909 IMG_4915 IMG_4938 IMG_4959

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.