Dags igen!

Det var nu ett tag sedan jag skrev på bloggen. Det beror inte på brist på aktivitet, utan snarare en viss fördröjning efter semestern. Kört tåg merparten av de senaste två veckorna och så även denna. Nästa vecka drar det ihop sig lite mer med en del fackligt arbete. Fackligt arbete sker givetvis även nu, men mer på fritid och i samband med jobbet.

Eftersom man kan nås på många sätt så sker det hela tiden ett utbyte av information och annat som efterfrågas.

Hösten kommer att bli full av verksamhet. Lokala löneförhandlingar startar inom kort på SJ AB och dessa måste nu slutföras på rimlig tid. Förra året var en uppvisning i segdragning från företagets sida och detta måste undvikas. SEKO SJ har laddat med väl genomgågna krav tillsammans med klubbarna.

Nu efter semestern skall också arbetet med att ta fram ett mer anpassat branschavtal påbörjas. SEKO laddar inför detta och om vi inte är nöjda med arbetet så har förbundet möjlighet att säga upp hela branschavtalet under våren 2014. Med tanke på den konkurrens som nu aviseras på Västra Stambanan under 2014 så är det extremt viktigt att få alla avtal på plats innan dessa bolag startar sin trafik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.