SEKO tar ansvar

Så har då varslet om stridsåtgärder lagts på spårtrafik. SEKO har tagit sitt ansvar och som enda förbund varslat om en omfattande arbetsnedläggelse för att visa på allvaret i situationen för villkoren den upphandlade trafiken. En princip som nu måste stadfästas är att de som befinner sig i upphandlade trafiksystem skall känna sig trygga för att de villkor man har också skall gälla i framtiden.

SEKO tar på sig att driva frågan i botten en gång för alla.

Många förståsigpåare har inte trott att det fanns sådan beredskap för detta och jag antar att en del får problem med retoriken nu när förbundet visar muskler och tar sitt ansvar för de medlemmar som befunnit sig i en utsatt situation under mer än ett år i efterverkningarna av DSBs uttåg ur Västtrafik.

Klubben på Västtågen har gjort ett fantastiskt arbete under denna svåra period och nu sluter hela SEKO upp och visar facklig solidaritet. Det kommer inte att bli enkelt, men tillsammans går det att påverka även i den svåraste av situationer.

Nu är det upp till alla dom som valt att stå utanför att ta ställning; dela SEKOs värderingar om ett arbetsliv där det finns tydliga spelregler och där människor skall känna sig trygga även om man jobbar i en sektor där bolagen med jämna mellanrum byts ut i upphandlingar. Självklart skall det finnas regler som innebär att familjer skall veta vad man har för villkor att förvänta sig även när ett stort kontrakt skall förnyas.

Vi skall inte heller glömma våra kamrater i Kommunal som strider för samma rättvisa när det gäller den upphandlade busstrafiken. Det finns nu upphandlingar där samtliga anställda fått söka om sina jobb pga att nya bolag kommer att ta över busstrafik. Detta är helt horribelt och hör inte hemma i en rättsstat över huvud taget.

En reaktion på ”SEKO tar ansvar

  1. Gött Erik. Tänk att man var tvungen att gå i pension för att nått skulle hända 🙂

    Hälsar Kjell Holmblad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.