Ny vecka och nya utmaningar

Tiden går fort. Särskilt nu när sommaren är som finast och ljuset på kvällarna gör att dagarna bara blir längre och längre är den absolut bästa tiden på hela året. Det är denna korta tid som är en sorts belöning för dimmiga novemberkvällar och kalla vintrar som aldrig vill ta slut.

Gräsmattan är i perfekt trim eftersom vår lilla robot kallad Rocky sköter den detaljen med bravur.

Däremot är det ett problem med att tiden går i det fackliga arbetet. Årets branschavtalsförhandlingar har dragit ut på tiden rejält. Dels pga arbetsgivarsidans ointresse av att förhandla samt dels på grund av den olösta ITP pensionsfrågan. Allt bidrar till att det inte rört sig speciellt mycket framåt. Medlemmarna är trötta på att inget händer och vi som sitter i förhandlingsdelegationen är också trötta på att motparten inte ens kommenterat de yrkanden som lagts fram. Almega bransch spårtrafik måste vara svensk arbetsmarknads sämsta arbetsgivarorganisation alla kategorier. Arbetsgivarna på branschen måste ta sitt ansvar och skapa en förhandlingsorganisation som är intresserad av den verksamhet som bedrivs ute i de anslutna företagen. Som det är nu är tydligen målet att dra ut på alla förhandlingar i det längsta och inte diskutera de problem som SEKO lyfter upp och vill hitta lösningar på.

I morgon den 10 juni har vi ytterligare ett möte med förhandlingsdelegationen. Händer inget avgörande nu i kontakterna med Almega ser åtminstone inte jag några andra alternativ än att förbundsstyrelsen måste ta beslut om att skärpa tonen rejält. Förbundsstyrelsen har sitt möte den 11 juni och då måste det finnas ett avgörande. Så som det ser ut just nu kan det bara inte fortsätta längre.

På tisdag vet vi besked!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.