Veckans snackis

Jag trodde väl aldrig att man skulle behöva ägna sig åt att dementera och försöka förklara relativt enkla sammanhang för fackligt före detta aktiva i så stor omfattning som gjorts under senaste avtalsrörelsen.

Dessutom är ibland tonen i debattforum på nätet rätt hård och tenderar att bli hårdare allt eftersom. Kritik är bra, men att sprida medvetna lögner och påhopp, i akt och mening att sänka det fackliga arbete som har som uppgift att stärka medlemmarnas rättigheter, är inte särskilt smart.

Just nu startas i forum på SJs XPIDER debatter som är rent ut sagt har som enda syfte att sänka den fackförening som jobbar hårdast för att hålla rent för arbetsgivarnas attacker på kollektivavtal och andra villkor. Ord märks och de debattörer som vill framföra egna synpunkter tystas om man inte har ”rätt” åsikter.

Problemet är det kända syndromet att bara en osanning förs fram tillräckligt många gånger så är den sann. Åtminstone finns det personer som tror detta.

Vi som jobbar fackligt i SEKO SJ vet att långsiktigt arbete lönar sig och att det inte går att möta en allt tuffare attityd från arbetsgivarsidan med lögner eller påståenden utan grund.

Dagens fråga som jag lyfter upp är de påståenden som framförs att SEKO SJ och SEKO Klubb SJ Väst inte skulle ta situationen på SJ Götalandståg på allvar.

Att klubben i Göteborg inte skrev om våra kamrater på Götalandståg i senaste numret av Blickpunkten har inget med att göra med att man inte bryr sig. Information om och till SEKOs medlemmar i SJ Götalandståg sker i egna kanaler och omfattas också av de avtalsfora som finns i samband med årets branschavtalsförhandlingar.

Fakta är följande.

Inrangeringsförhandlingarna för personalen i SJ Götalandståg har pågått under en förfärligt lång tid och för detta bär SJ ett mycket stort ansvar för.

När branschförhandlingarna startade var alla överens om att vi inte kommer att gå i mål med ett branschavtal, som innebär fredsplikt, om inte förhandlingarna på SJ Götalandståg resulterat i ett acceptabelt kollektivavtal.

De lokala förhandlingarna har alltså lyfts upp på den högsta nivån som är möjlig.

SEKOs organisation är lite snårig och kan förtjäna att repeteras. SEKO Förhandlingsorganisation SJ samordnar och träffar kollektivavtal endast på moderbolaget SJ AB. För övriga dotterbolag finns särskilda klubbar som ansvarar för eget avtal på respektive bolag.

SEKO Klubben på SJ Götalandståg har alltså eget ansvar för eget kollektivavtal och har stöd och förhandlingshjälp direkt från förbundet i de pågående förhandlingarna som pågått under den tid som förflutit.

SEKO Förhandlingsorganisation SJ har tagit initiativ till att bilda en koncernfacklig organisation i SJ koncernen och vi har nu kallat till ytterligare möten för att i första hand samordna oss i koncernen. SEKO Klubben på Götalandståg är en av de klubbar som ingår i detta koncernfackliga samarbete.

Om vi så småningom bildar en formell koncernorganisation tillsammans eller har ett samarbete i form av regelbundna möten är inte det viktigaste. Det absolut viktigaste är att vi uppträder enigt och har en gemensam agenda för vårt fackliga arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.