Spårvagnar

Spårvagnar har alltid varit en angelägenhet i Göteborg. Jag har alltid uppskattat dessa även om en resa mer kan ses som en guidad visning av stan  än en effektiv resa mellan två punkter. I dessa tider av miljödiskussion så är det naturligtvis en effektiv transportapparat.

Problemet är väl snarare satsningen på nya vagnar som är kraftigt försenad pga leveransproblem från Ansaldo Breda i Italien och sedan när vagnarna väl är på plats så visar det sig vara en riktig smäck konstruktion. Av de vagnar som levererats i den första serien är merparten avställda på grund av omfattande rostangrepp på bärande delar i konstruktionen.

IMG_0370

Nu pågår en välkommen granskning i GP om hur detta har kunnat ske och det kommer alltfler pikanta detaljer om hur Göteborgs kommun och trafikkontoret slarvat i samband med upphandlingen av vagnarna. Kvalitetskontroller som drogs in eftersom de var för dyra och oförmåga att lyssna på de varningssignaler som trots allt skickades in till berörda tjänstemän och politiker.

Spårvagnsaffären är ytterligare ett lik i lasten för berörda och vid nästa val måste det få konsekvenser att man slarvat bort skattebetalarnas pengar på detta vis.

IMG_0385Som tur är finns det fortfarande gamla vagnar som fungerar utmärkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.