Utbildning på X40

Under förra veckan och början på denna vecka har jag tillsammans med tre andra förare fått X 40 utbildning. X 40 = dubbeldäckare.

Eftersom delar av företagets ledning vill dela upp lokförare och ombordpersonal i olika koncept så har jag nu en fot i varje läger i och med att jag nu får denna utbildning. Själv är jag kraftigt mot att personalen skall delas upp. Sista ordet är inte sagt i den frågan ännu. SEKO kommer att motarbeta alla försök till uppdelning på alla upptänkliga sätt. Jag anser att möjligheten att blanda körning på regionaltågen med snabbtågskörningen är helt perfekt. Regionaltåg mot Karlstad, Hallsberg och Kalmar varvas med snabbtågskörningen på Stockholm ger en bra mix av arbetstider och möjlighet att få till bra arbetstider.

Utbildningen i sig har varit väldigt bra och trevlig. Bra möjligheter att få en möjlighet att diskutera allt möjligt med sina arbetskamrater samtidigt som vår instruktör med fast hand leder oss igenom alla möjliga skåp med utrustning som vi bör känna till.

I morgon är det grand final då skall vi träna på att hänga på övergångskoppel och ställa i ordning vagnen för transport. Sedan blir det fem tjänstgöringsturer med egna turer innan vi är helt godkända.

Lägger in några bilder för att visa hur djupt vi tränger in i denna okända materia under utbildningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.