Städning av tåg mm

SJ har beslutat att ta över städning i egen regi från och med månadsskiftet januari/februari 2012. Städning av tåg är en stor logistisk övning eftersom merparten av dagstädningen sker på snabba vändningar mellan ankomst och nästa avgång. Här har vi stött på en del problem som gäller vilka i den nuvarande personalen som jobbar med städning städ som kommer att erbjudas ny anställning eller övertagande till SJ.

SEKO på TraffiCare har på sin hemsida beskrivit problemet för dom anställda. Läs mer på http://sekotc.se/.

Jag har också idag skrivit några rader om detta på SEKO SJs blogg, http://blogg.sekosj.se och utvecklat vår syn på hur arbetsgivarna hanterar frågan.

För övrigt ser det ut att bli en arbetsam höst med dels förhandlingar om behovet av produktionspersonal på ca ett års sikt samt det stora program som kallas futurum. Futurum skall ju bidra till att skapa ett företag med betydligt mer anpassad administration i förhållande till den trafik som bedrivs.

Själv lär jag mig X40 (dubbeldäckaren) just nu och det blir en del dubbelarbete med att försöka informera sig om allt som händer. I går kväll ”missade” vi förresten en fin älgtjur precis vid infarten till Laxå. I det mediokra strålkastarljuset som dessa fordon har så såg vi den inte förrän precis innan den gled över framför oss över på andra spåret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.