Ledig, men ändå arbete!!

Har några dagar ledigt, men ändå finns det arbetsuppgifter som behöver göras. SEKO Klubben i Göteborg har fått en del nya medlemmar och dessa skall samtliga få en liten välkomstpresent. Som ny medlem i SEKO har man ett introduktionsmedlemskap på endast 50 kr/månad + a-kassans medlemsavgift.

Konkurrenskraftigt eftersom samtliga försäkringar ingår vilket inte våra konkurrenter ST kan ståta med. Tyvärr har detta förbunds förtroendevalda inte den goda smaken att erkänna detta, utan ger en felaktig information till nya anställda. Jag lever dock efter den principen att ärlighet lönar sig i längden.

I övrigt börjar nu en del detaljer att komma fram vad som hände när tåg 634 havererade mellan Hasselfors och Laxå förra veckan. Tyvärr ser SJ Trafiklednings rapport en aning tillrättalagd ut och det saknas avgörande information. När vi får de inblandade personalens rapport avser jag att begära en ordentlig utredning av hela händelseförloppet.

Bland annat är det intressant var tåget egentligen stod stilla. Var det i Hasselfors eller var det i Laxå? Uppenbarligen var det på ett av ställena eftersom TÅGABs tåg från Karlstad till Göteborg var nära att ta sig förbi, men 634 stod i växeln.

Andra frågeställningar som måste tas upp är om räddningstjänsten i kommunen var informerad att ett 80 tal resande satt fast i tåget. Vid olyckor på landsvägen kan man knappast dölja den här typen av händelser. På järnväg finns uppenbarligen en kultur att inte berätta hela sanningen.

Detta måste utredas. Stod tåget på en av driftplatserna så borde det också gått att evakuera tåget.

Personalens arbetssituation måste också utredas. Bland annat vet vi att föraren kört tågsättet senare på kvällen till Stockholm efter en mycket lång arbetsdag. Noteras kan är att det finns lokförare och ombordpersonal i Hallsberg för avbyte och hjälp. Försökte man få fram avbyte eller rullade det bara på och att SJ Trafikledning inte hade kontroll över personalens situation?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.