Deltar i referensgrupp Alfa

Alfa är arbetsnamnet på det nya tåg som just nu byggs och levereras till SJ. Tåget finns hittils i två exemplar i Sverige och provkörningar har startat. Det första exemplaret är inte helt komplett utan saknar bla bistro. just nu pågår provkörningar på avlysta spår nattetid.

Att delta i en referensgrupp innebär att vi får information om projektets status och hur planen ser ut för leverans mm. I ett tåg som byggs finns det också en otrolig mängd detaljer som skall fungera klanderfritt. fordonet skall naturligtvis och motsvara köparens förväntan avseende finish och kvalité på detaljarbetet.

Tyvärr är leveransen försenad och fordon i trafik ser vi nog inte förrän i höst. Mötet var givande och från SEKOs sida tog vi upp några frågor som vi tycker är viktiga inför trafikstarten.

På eftermiddagen avtackade vi Nils Gunnar som har varit ordförande i SACO föreningen TJ på SJ AB. Han har jobbat i det gamla affärsverket sedan 1965 och numera i SJ AB. Nu slutar han med pension efter 45 år i företaget. Eftersom Nisse är en bildad man så gav vi honom en bilderbok över Göteborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.