Revisionsutbildning

Revisionsarbete kanske inte alla ser som en prioriterad arbetsuppgift i en förening eller fackförbund. Jag har haft som ett av mina förtroendeuppdrag i rätt många år nu att vara förtroendevald revisor i ett antal föreningar och organisationer.

Bland annat i vårt förbund så har jag förtroendet att revidera förbundet tillsammans med auktoriserade revisorer från pwc. Vi har ett mycket bra samarbete och delar upp arbetet mellan oss. Var och en gör det man är bäst på. Som förtroendevald är man ofta bra på själva organisationen och har god personkännedom och tillgång till många som arbetar i organisationen.

Idag och i morgon deltar jag i en av LO och pwc anordnad revisionsutbildning. Det är nu 9 året som vi träffas med deltagare från de olika LO förbunden på detta sätt. Dagens utbildning har varit mycket givande och vi diskuterar just nu mycket hur vi skall jobba med riskvärdering för att granska rätt del av verksamheten.

Dagens utbildning har varit mycket givande och flera av deltagarna anser att det är det bästa seminariet sedan vi startade för 9 år sedan. En av deltagarna i dag var Socialdemokraternas gruppledare Sven Erik Österberg som berättade om sina erfarenheter av revision samt en del synpunkter på det politiska läget i landet. Bland annat passade flera av deltagarna på att lyfta frågan om återställning av A-kassan vid en Socialdemokratisk regering vid nästa val. Just A-kassan och vikten av att den skall v´fungera väl och vara ett försäkringsskydd värd namnet engagerar många i rörelsen.

Förhoppningsvis kommer morgondagens pass att bli minst lika intressanta.

Och. Revision är viktigt och vi som arbetar med att revidera föreningar och fackförbund bidrar till att dessa organisationer är kvalitetssäkrade och att våra medlemmar vet att resurserna används på ett bra sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.